Ponosan

Nole: Ovo je pehar za moju buduću suprugu Jelenu, našu bebu i Jelenu Genčić!

Srpski as je posle osvajanja Vimbldona rekao da trofej posvećuje porodici i svom prvom treneru Jeleni Genčić
Vesti
21:00h Autor:
Nole: Ovo je pehar za moju buduću suprugu Jelenu, našu bebu i Jelenu Genčić!
Foto: Fonet

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je posle osvajanja Vimbldona da trofej posvećuje porodici i svom prvom treneru Jeleni Genčić.

Đoković je danas u finalu posle spektakularne borbe pobedio Švajcarca Rodžera Federera sa 3:2 u setovima i od ponedeljka će ponovo biti prvorangirani teniser sveta.

"Ovo je pehar za moju buduću suprugu Jelenu i našu bebu. Uskoro postajem otac, pripremam se za to, naravno tu su još moji roditelji i braća, kao i ceo tim. Takođe, posvećujem je i mom prvom treneru Jeleni Genčić, koja je preminula prošle godine, a naučila me je da igram tenis. Neizmerno sam zahvalan svima", izjavio je Đoković posle meča.

Srpski as odao je priznanje Federeru, podsetivši da je s pravom najtrofejniji svetski teniser.

"Rodžer je najveći šampion i pravi primer velikog sportiste. Izuzetno poštujem njegovu karijeru, igra pravi tenis i nije slučajno da ima 17 gren slem titula. Bio je ovo strašsan meč, ovo je najveći turnir, zahvalan sam što držim ovaj pehar i neizmerno sam srećan", dodao je Đoković.

Čestitajući Đokoviću na uspehu, Federer je istakao da je njegov veliki rival slavio potpuno zasluženo.

"Bilo je ovo sjajno finale. Nisam mogao da verujem da sam ušao u peti set, sve čestitke Novaku, zaslužio je trofej. Lepo je što sam ponovo ovde, uživam na ovom turniru i zahvalan sam mojim navijačima", poručio je Federer.

Današnje finale bio je 35. međusobni okršaj između Đokovića i Federera, a Švajcarac sada ima pobedu više (18:17).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs