VREME U SRBIJI

DANAS TOPLO, A OD SUTRA PREOKRET: Stiže pad temperature i sneg!

U Srbiji će danas biti oblačno i toplo, sa maksimalnom temperaturom do 19 stepeni.

Vesti
Autor:
DANAS TOPLO, A OD SUTRA PREOKRET: Stiže pad temperature i sneg!
Foto: Kurir/Ana Paunković

Ujutru će po kotlinama jugozapadne i južne Srbije mestimično biti magla, koja se ponegde može zadržati i duže tokom prepodneva. U Vojvodini će mestimično padati slaba kiša koja se tokom noći očekuje i u zapadnim krajevima.

Duvaće slab i umeren, na planinama povremeno i jak, južni i jugozapadni vetar, uveče i krajem dana na severu i zapadu u skretanju na severni i severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od jedan na jugoistoku do 10 na severu, a najviša dnevna od 10 do 19 stepeni.

Četvrtak

U većem delu oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom, u brdskoplaninskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije sa snegom. Na jugoistoku zemlje pre podne će se zadržati suvo uz postepeno naoblačenje i slabu kišu u drugom delu dana, dok se istovremeno na severu zemlje očekuje prestanak padavina, a u toku noći i razvedravanje. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni. Minimalna temperatura od 1 do 5 stepeni, maksimalna od 5 do 10 stepeni, tokom dana u padu.

Petak

Na severu veći deo dana pretežno sunčano, u ostalim krajevima oblačno, još ponegde sa slabim padavinama (kiša, susnežica i sneg). Vetar slab i umeren, severni, u skretanju na istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 2 stepena, najviša dnevna od 2 do 8 stepeni.

Subota

Oblačno, u nižim predelima s kišom, susnežicom, ponegde i snegom uz uslove za formiranje manjeg snežnog pokrivača, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 2 stepena, najviša dnevna od 1 do 6 stepeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs