VREME U SRBIJI

UPALJEN METEO ALARM U CELOJ SRBIJI: RHMZ upozorio na pljuskove i grmljavinu u ovim delovima zemlje!

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplije uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ)

Vesti
Autor:
UPALJEN METEO ALARM U CELOJ SRBIJI: RHMZ upozorio na pljuskove i grmljavinu u ovim delovima zemlje!
Foto: Kurir/ZORANA JEVTIĆ, PRINTSCREEN/RHMZS

RHMZ je aktivirao žuti meteo alarm i najavio da će do 8:15 u Vojvodini i zapadnoj Srbiji biti mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Duvaće uglavnom slab vetar, promenljiv. Najniža temperatura će se kretati od 10 do 16 stepeni, a najviša od 24 stepena na severozapadu do 30 stepeni na jugoistoku Srbije.

meteo alarm
foto: PRINTSCREEN RHMZ

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplije. U pojedinim delovima grada očekuje se i kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće uglavnom slab vetar, promenljiv. Najniža temperatura će biti oko 15 stepeni, a najviša oko 26 stepeni.

meteo alarm
foto: PrintscreenRHMZ

U Beogradu prepodne sunčano, a popodne promenljivo oblačno, povremeno sa kišom. Minimalna temperatura 17 stepeni, maksimalna dnevna 29.

Današnje vremenske neprilike nepovoljno će uticati na osetljive osobe. Tegobe su moguće kod hroničnih bolesnika, posebno astmatičara i osoba sa povišenim krvnim pritiskom.

meteo alarm
foto: PrintscreenRHMZ

Sreda

Promenljivo oblačno i toplije uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljiv. Najniža temperatura od 13 do 18 stepeni, a najviša od 27 do 31.

Četvrtak

Veći deo dana pretežno sunčano i toplo. Posle podne u planinskim predelima, a uveče i u toku noći i u Vojvodini uz lokalni razvoj oblačnosti pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 13 do 18 stepeni, a najviša od 28 do 32.

Petak

Na severu Srbije suvo, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 19 stepeni, a najviša od 29 do 32.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs