Okuplja mnoge slavne glumce i reditelje

Počinje 67. Kanski festival: Od 14.do 24 maja!

Jedna od najznačajnijih filmskih smotri u svetu - Filmski festival u Kanu, počinje sutra premijerom filma "Grejs od Monaka" francuskog reditelja Olivijea Daana
Vesti
18:02h Autor:
Počinje 67. Kanski festival: Od 14.do 24 maja!
Foto: Reuters

Za prestižnu nagradu 67. izdanja festivala, Zlatnu palmu, nadmetaće se 18 ostvarenja, među kojima su "Clouds of Sils Maria" Olivijea Asajasa, "Saint Laurent" Bertrana Bonela, "Maps to the Stars" Dejvida Kronenberga, "Adieu au Language" Žan-Lik Godara, "Jimmy"s Hall" Kena Louča i "Leviathan" Andreja Zjaginceca.

Žiri ovogodišnjeg festivala je u znaku žena, a predvodi ga novozelandska rediteljka Džejn Kempion. Osim nje u žiriju su još četiri žene: glumice Karol Buke (Francuska), Lejla Hatami (Iran) i Jeon Do-Jeon (Južna Koreja) i rediteljka Sofija Kopola (SAD). Ostatak članova čine glumci Vilijam Dafo (SAD) i Gael Garsija Barnal (Meksiko) i reditelji Đija Džangke (Kina) i Nikolas Vinding Refno (Danska).

Ulice Kana, čije se stanovništvo svake godine u ovo vreme utrostručuje (sa 73.000 na 200.000), ukrašene su ogromnim posterima raznih filmskih zvezdi, doprinoseći uzbuđenju pred početak festivala.

Na crvenom tepihu do festivalske dvorane prodefilovaće mnogi slavni glumci i reditelji, poput Rajana Goslinga, Dejvida Kronenberga, Kena Louča i Sofije Loren, a posebno interesovanje pobuđuje dolazak Silvestera Stalonea, Harisona Forda i Arnolda Švarcenegera koji su najavili da će se dovesti u nedelju na Kroazetu u tenku.

Festival se završava 24. maja svečanom ceremonijom dodele nagrada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs