Svestrani umetnik

Slike Boba Dilana prvi put u Njujorku, deo prihoda od prodaje ide u humanitarne svrhe (FOTO)

40 radova legendarnog muzičara po prvi put je izloženo u Njujorku, izložba je prodajnog karaktera, a deo prihoda od prodaje namenjen je istraživanjima leukemije, raka i AIDS-a
Vesti
05:18h Autor:
Foto: AP

Muzička legenda Bob Dilan, autor hitova "Blowin' in the Wind", "The Times They Are A-Changin" i "Like a Rolling Stone", ima svoju prvu izložbu u Njujorku gde je predstavio 40 svojih radova.

Postavka je nastala na osnovu skica koje je umetnik crtao tokom turneje po Evropi, SAD i Aziji u periodu između 1989. i 1992. godine .Crno-bele verzije tih skica objavljene su 1994. u knjizi "Drawn Blank" koja je dobila visoke ocene kritike.

Kolekcija printova, akvarela i akrila na platnu prvi put je izložena u Nemačkoj 2007. godine. Američka publika dosad nikada nije imala priliku da vidi Dilanove slike. Kako su javili američki mediji, izložba, koja sadrži nekoliko originala, kao i printova rađenih u ograničenim serijama, prodajnog je karaktera, a cene se kreću od 2.500 do 400.000 dolara.

Deo prihoda od prodaje namenjen je istraživanjima leukemije, raka i AIDS-a. Dilan, koji 24. maja puni 73 godine, već godinama crta u slobodno vreme. Njegov slikarski talenat prva je otkrila Ingrid Mušinger, kustoskinja malog muzeja u Kemnicu, u Nemačkoj. Ona je i predložila Dilanu da crteže pretvori u platna i izoži ih u njenoj galeriji. Od tada je Dilan izlagao u Londonu i Kopenhagenu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...