TUŽNA VEST

ODLAZAK KRALJICE ITALIJANSKE TELEVIZIJE: Rafaela Kara izgubila bitku sa teškom bolešću!

Preminula Rafaela Kara...

Vesti
Autor:
ODLAZAK KRALJICE ITALIJANSKE TELEVIZIJE: Rafaela Kara izgubila bitku sa teškom bolešću!
Rafaela Kara, Foto: Profimedia

Okončana je jedna epoha italijanske televizije i šou-biznisa. U večnost se preselila legendarna Rafaela Kara, voditeljka, pevačica, glumica, plesačica, multimedijalna umetnica čija je karijera trajala decenijama. Kako prenosi novinska agencija „Ansa“, preminula je posle duge i teške bolesti, tri nedelje nakon 78. rođendana.

Rafaela Marija Roberta Peloni rođena je u Bolonji. U ples se zaljubila kada je imala osam godina, a prvu ulogu dobila je već kao devetogodišnjakinja. Tada je počela njena glumačka karijera u „Ćinećiti“. Pokušala je i sa Holivudom, pa je tako mnogima u sećanju, između ostalih, ostalo ostvarenje „Fon Rajanov ekspres“ iz 1965, u kom je igrala sa Frenkom Sinatrom i Trevorom Hauardom.

Početkom sedamdesetih odlučila je da se oproba i na televiziji. Već na početku skrenula je pažnju provokativnim nastupima zbog kojih se suočavala sa oštrim kritikama Katoličke crkve. Ipak, gledaocima se dopala. Zapravo, čitavim generacijama gledalaca, jer je bila veliki pobornik seksualnih i svih ostalih ljudskih sloboda. Uporedo sa radom ispred kamera tekla je i njena muzička karijera. Snimila je 25 albuma, nastupala na „Sanremu“, a posle pobede Italije na poslednjoj „Pesmi Evrovizije“ spremala se da naredne godine bude domaćin Festivala. Nažalost, rak pluća bio je brži.

Nikad se nije udavala, jer u brak kao instituciju nije imala poverenje. Nije imala ni decu, iako ih je želela. Umesto biološke, usvojila je sedmoro siročadi iz različitih krajeva sveta, ali se, kako navodi italijanska štampa, o njima brinula „iz daljine“. Poslednjih godina živela je u svojoj vili u Toskani. Preminula je u Rimu.

‒ Otišla je velika dama italijanske televizije. Žena velikog talenta, strastvena i humana osoba, koja nas je pratila celog života ‒ oprostio se od nje italijanski ministar za kulturu Dario Frančeskini.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs