TUGA

PREMINUO RIČARD DONER, REDITELJ SUPERMENA U 91. GODINI!

Vest o smrti slavnog reditelja potvrdila je za strane medije, njegova supruga, filmska producenkinja Lauren Šuler Doner. Uzrok smrti nije poznat.

Vesti
10:47h Autor:
PREMINUO RIČARD DONER, REDITELJ SUPERMENA U 91. GODINI!
Foto: Profimedia

Ričard Doner, holivudski režiser i producent, najpoznatiji po kultnim filmovima "Superman", "Predskazanje", "The goonies", i "Smrtonosno oružje" u nastavcima, preminuo je u 91. godini.

Kako su potvrdili njegova supruga Loren Doner i menadžer, slavni producent umro je u ponedeljak, ali nije objavljen uzrok smrti.

Doner je započeo karijeru režirajući na televiziji. Njegove su poznate emisije iz 60-ih, "Route 66", "Rifleman", "The Twigliht Zone", "The Man From U.N.C.L.E.2, "Gilligan’s Island", "Perri Mason" i "The Wild Wild West

Nakon debitantskog igranog filma "X-15" iz 1961. godine sa Čarlsom Bronsonom, usledila je i kriminalna komedija "Salt & Pepper" iz 1968.

Doner je snimio film "The Omen", 1976. godine, a dve godine kasnije nastao je "Superman", originalni film o superherojima.

Stiven Spilberg, koji je napisao priču na kojoj je zasnovan Gunisi, rekao je za Varajaeti da je Doner bio „nadaren za mnogo žanrova“.

"Biti u njegovom okruženju bilo je slično druženju sa vašim omiljenim trenerom, najpametnijim profesorom, najžešćim motivatorom, najljubaznijim prijateljem, najdubljim saveznikom i - naravno - najvećim Gunijem od svih“, rekao je Spilberg.

"Bio je sav detinjast. Svim srcem. Sve vreme. Ne mogu da verujem da ga nema, ali njegov hrapavi, srdačni smeh ostaće sa mnom zauvek".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs