Nova saznanja

Šok: Elvisu Prisliju je rana smrt bila predodređena

Rezultati detaljne genetske analize pokazali su da je kralj rokenrola patio od genetske bolesti srčanog mišića
Vesti
14:44h Autor:
Šok: Elvisu Prisliju je rana smrt bila predodređena
Foto: AP

Elvisu Prisliju je rana smrt bila predodređena, a dokumentarna serija Dead Famous DNA je otkrila zapanjujuće činjenice koje ukazuju na to, prenosi Story.rs.

Naime, rezultati detaljne genetske analize pokazali su da je kralj rokenrola Elvis Prisli patio od genetske bolesti srčanog mišića, a simptomi poput nepravilnog otkucaja srca, umora, nesvestica i povišenog krvnog pritiska pojavili su se u poslednjim godinama njegovog života.

Voditelj, naučnik Mark Evans koji u ovom dokumentarnom serijalu traga za uzorcima DNK poznatih ljudi, od Čarlsa Darvina do Napoleona i Merilin Monro pa ih analizira, kaže da su rezultati analize fascinantni.

"I Elvisa i njegovog doktora godinama su krivili za njegovu preranu smrt. Mislilo se da je Kralju presudilo prejedanje i predoziranje lekovima. Iako su te zavisnosti definitivno doprinele lošem zdravlju, novi dokazi govore da je Elvis imao grešku u DNK i da je rana smrt bila njegova sudbina", rekao je Evans.

Elvis Prisli umro je u svom kupatilu, 16. avgusta 1977. godine u 42. godini života. Bolovao je od glaukoma, povišenog krvnog pritiska, oštećenja jetre i povećanog debelog creva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs