"Ujedinimo se za svet divljine"

Čarls i Vilijam u borbi protiv istrebljenja životinja: Da ne bude prekasno (VIDEO)

Sin i unuk britanske kraljice Elizabete najoštrije osuđuju "ubijanje i nasilje koji su poprimili takve razmere da ugrožavaju ne samo opstanak najdragocenijih vrsta na planeti, već i ekonomsku i političku stabilnost mnogih regiona u svetu"
Vesti
09:04h Autor:
Čarls i Vilijam u borbi protiv istrebljenja životinja: Da ne bude prekasno (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube

Princ Čarls i njegov stariji sin Vilijam zajedno su pozvali svet da spasi slonove i druge ugrožene vrste. U video poruci, koja je objavljena povodom predstojeće međunarodne konferencije o ilegalnoj trgovini životinja u Londonu, sin i unuk britanske kraljice Elizabete II najoštrije osuđuju "ubijanje i nasilje koji su poprimili takve razmere da ugrožavaju ne samo opstanak najdragocenijih vrsta na planeti, već i ekonomsku i političku stabilnost mnogih regiona u svetu".

http://www.youtube.com/watch?v=eL4-xXcBbNc
kriminalizaciju trgovine
slonove, nosoroge i tigrove rub istrebljenja

Njegov sin Vilijam, koji je takođe veoma aktivan u domenu zaštite prirodne okoline, poziva vršnjake da budu "generacija koja će stati na put ilegalnoj trgovini i koja će garantovati budućnost ovim veličanstvenim životinjama".

"Ako ne uspemo u tome, biće prekasno", upozorio je on. Dvojica prinčeva završavaju poruku sloganom "Ujedinimo se za svet divljine" izgovorenim na arapskom, vijetnamskom, svahili, španskom i kineskom jeziku.

Apel je usledio nekoliko dana od početka velike konferencije u Londonu u organizaciji britanske vlade na kojoj će visoki predstavnici pedesetak zemalja pokušati da nađu rešenje za ovu pošast.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs