Nauka

Lutka sa vašim dimenzijama: Novina u onlajn kupovini (VIDEO)

Ne vole sve žene da obilaze milion prodavnica, znoje se u kabinama ispod neonskih svetala probajući gardarobu. Zbog toga one najčešće pribegavaju onlajn kupovini, koja im je sada olakšana sa lutkom koja poprima njihove dimenzije
Vesti
14:34h
Lutka sa vašim dimenzijama: Novina u onlajn kupovini (VIDEO)
Foto: Youtube

Novi virtuelni maneken je lutka koja menja svoje mere kako mu vi zadate. On ima jedan zadatak, a to je da olakša kupovinu garderobe preko interneta, piše Dejli mejl.

Velike kompanije poput Adidasa i Hugo Bosa su već uvrstile onlajn manekena zvanog Fits.me koja omogućava ljudima da vide kako bi baš njima stajala neka stvar i to prostim unošenjem svojih dimenzija tela.

Ovu lutku razvili su istraživači Univerziteta Tartu iz Estonije uz pomoć Human Solutions, nemačke firme specijalizovane za ergonomske simulacije dimenzija tela stvarajući bazu hiljada kombinacija širine kukova, raspona grudnog koša, dužine rukava i veličine struka.

http://www.youtube.com/watch?v=z1fWvP9gGwA#t=20

Kada kupac ode na neki od sajtova koji su "prisvojili" Fits.me manekena oni samo ispišu svoje dimenzije i provere kako bi im stajao određeni komad odeće.

Ovo oslobađa frustracije pogađanja ljudi koji kupuju onlajn i vrlo često rizikuju u kupovini stvari koja im se dopada.

Ukoliko, recimo, ne znate svoje dimenzije, onda unesite visinu, težinu i oblik tela, a virtuelni maneken će napraviti proračun koji bi trebalo da vam da približnu sliku izgleda vašeg tela.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs