Prava životinja

Pamela Anderson poručila Izraelu: Životinje pate zbog krzna, zabranite ga!

Američka glumica je pozvala Izrael da podrži zakon o zabrani prodaje odeće od krzna i tako postane država koja će dati primer ostatku sveta
Vesti 23.01.2014. - 16:31h Autor: Tanjug
Foto: Reuters

Američka glumica Pamela Anderson, koja je ujedno i strastvena aktivistkinja za prava životinja, zatražila je od izraelskog premijera Benjamina Natanjahua da podrži zakon o zabrani prodaje odeće od krzna.

 

Ukoliko Natanjahu posluša zvezdu hit serije "Čuvari plaže", Izrael će postati prva zemlja u svetu u kojoj će bunde i ostali odevni predmeti od krzna biti zabranjeni. Kako prenosi AP, više od 40 poslanika Kneseta podržalo je predlog zakona, koji je podnet na inizijativu Međunarodne koalicije protiv krzna, sa sedištem u Izraelu.

 

Natanjahu je u nekoliko navrata tokom svog mandata izrazio simpatije prema pokretu za zaštitu prava životinja. U svom pismu, Anderson ističe da je način na koji životinje "pate i umiru zbog krzna suprotan jevrejskim principima".

 

Usvajanjem zakona, navela je glumica, "Izrael će pokazati primer saosećanja na koji bi ostatak sveta trebalo da se ugleda".

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...