Tuga

Šaban Šaulić sahranjen u Aleji zaslužnih građana: 7.000 ljudi došlo na poslednji ispraćaj legendarnog pevača

Ne postoje reči koje bi ublažile tugu

Vesti
Autor:
Foto: Kurir

Veliki broj kolega, javnih ličnosti, ali i običnih građana došao je na sahranu pevača Šabana Šaulića na Novom groblju.

 

Ispraćaj na večni počinak počeo je u 15 sati, a pevač je sahranjen u Aleji zaslužnih građana, gde je bilo oko 7.000 ljudi.


"Dokle god je njegove muzike, on će živeti sa nama. Maksimalno vam hvala što ste došli da ispratite našeg kralja, muža, oca, kuma, dedu... Želim da vam se zahvalim, svima koji ste došli, vi ste proveli više vremena sa njim, možda ste ga i bolje znali. Moj otac danas nije otišao, dok je god njegove muzike, on će živeti sa nama. Pozivam vas na kolektivni ručak. Neka mu je večna slava", održao je govor na sahrani Šabanov sin Mihajlo.

 

Pre 4 dana obećao supruzi da im predstoje još lepše godine: Zašto su se Šaban Šaulić i Gordana razveli na 20 dana? (FOTO)

foto: Kurir / Damir Dervišagić

Svi su pokušavali da se probiju do rake, a Goca je i dalje vidno uznemirena dotakla Šabanov sanduk, koji su potom spustili u zemlju, dok su njene ćerke na kovčeg bacile bele ruže.

foto: Kurir / Vladimir Sporčić

Počela je pesma "Ne plači, dušo", koju je na harmonici odsvirao Mirko Kodić sa Aleksandrom Sofronijevićem u Šabanovu čast.

 

Gocu Šaulić su deca i Mihajlova vernica držali kako ne bi pala, jer je u veoma lošem stanju.


"Ne postoje reči da ublaže tugu, ali je on svojim životom i radom dirnuo toliko ljudi. U ime porodice, želim da vam izrazim veliku zahvalnost. Sada vas molim da u miru poslednji put ispratimo našeg Šabana", rekao je Šabanov PR Goran Jovanović, a sanduk pevača unet je u kola.

foto: Kurir / Damir Dervišagić

Oko rake se već skupio veliki broj ljudi, svi pokušavaju da se probiju kako bi se oprostili od pokojnog Šaulića. Stigla je i pevačica Ceca Ražnatović u pratnji sestre Lidije, kao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

 

Sestra Šabana Šaulića, Sarajka Cakić stigla je na groblje, a drugi su pokušavali da je smire. Ona je sve vreme plakala i govorila jedno:


"Samo da vidim gde je moja duša", govorila je Sarajka kroz suze i pokušavala da dođe do groba. Aca Lukas na groblje je doveo pevača Darka Lazića, koji hoda na štakama, a kolega mu pomaže.

 

Ulaz na groblje bio je skoro blokiran, zbog mase građana koji su se okupili kako bi prisustvovali Šabanovoj sahrani. I Sanja Maletić i Dara Bubamara došle su na poslednji ispraćaj.

 

"Šabana ću pamtiti po smirenosti, dobroti, svi znaju koliko je veliki, pa čak i Bog, nije malo provesti pola veka zajedno", rekao Rade Vučković ispred kapele.

foto: Kurir / Sonja Spasić

"Njegov prvi nastup u Parizu je bio nesvakidašnji, kada je on zapevao sedamdesetih godina svi smo istrčali. samo da vidimo ko peva i šta se dešava", prisetila se Nada Obrić vremena kada je pevala sa Šabanom.


Milan Dinčić Dinča, Goca Božinovska, Karamela, glumac Milan Vasić, Vesna Zmijanac, Zlata Petrović, Nada Obrić, Filip Živojinović, Verica Šerifović, Snežana Babić Sneki, Goca Lazarević i Šemsa Suljaković takođe su došli da se poslednji put oproste sa pokojnim Šabanom ispred kapele na Novom groblju.


Šabanov vanbračni i najstariji sin Robert Šaulić došao je na ispraćaj, a njega je kralj narodne muzike dobio pre nego što je upoznao suprugu Gocu. On je nemo stajao pored kapije, među masom, trudeći se da ostane neprimetan.


Pevač Aco Pejović prvi je došao na ispraćaj Šabanu Šauliću, a potom i Vera Matović sa suprugom.

 

Od Šabana Šaulića oprostila se i redakcija Kurira, čiji su novinari bili na poslednjem ispraćaju Šabanu.


Podsetimo, Šaban Šaulić je poginuo u nedelju 17. februara posle teške saobraćajne nesreće u Nemačkoj, kada se vraćao sa nastupa. On je u bolnici umro posle komplikacija sa srčanom aortom, a preminuo je i njegov vozač Mirsad Kerić, sa kojim je Šaban dugo sarađivao.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...