Kupite praškasti sok od jagode (ili rum punča, maline), pomorandze i ako uspete pronaći još koju boju (step sok od limete) bilo bi odlično. Jedna kesica (10 gr.) je dovoljna za 10 komada jaja.
Jaja operite i mokrim sunđerom skinite pečat ako ima. Stavite jaja u šerpicu, nalijte vodu da ih prekrije, pa dodajte pola kašičice soli. Kuvajte deset minuta. Sklonite sa ringle i odmah, dok je još uvek vrelo, dodajte step sok koji želite. Ništa ne mešajte, sok će se sam rastopiti. Ostavite tako 15 minuta.
Za nežniju boju, jaja držite kraće u soku. Istresite tečnost i jaja stavite na radnu površinu da se osuše, par minuta. Za mat izgled jaja ostavite takva kakva jesu ili ih premažite uljem da dobiju sjaj.
Što se tiče žutih jaja koja se dobiju od step soka od pomorandže, jaja je najbolje predhodno izbeliti u sirćetu i vodi.