Posno jelo

Manastirski pirinač: Bogato varivo koje može da zameni svaki mesni obrok! (RECEPT)

Fenomenalan recept sa raznovrsnim povrćem

Recepti 01.11.2018. - 19:25h Autor: bonapeti.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci: 1,5 šolja pirinča, 1 glavica crnog luka, 1 veća crvena ili zelena paprika, 10 crnih maslina, 1 šargarepa, 2 kašike paradajz pirea, 1 manja tikvica, 150 g pečuraka, so, 100 ml ulja, peršun, 1 kašika suve nane.

 

Priprema: Isperite pirinač u 7 voda i procedite ga. Prelijte ga vrelom vodom u odnosu 1:2 i ostavite da vri, dok ne apsorbuje tečnost. U posebnoj, većoj posudi zagrejte 80-100 ml ulja i zapržite redom iseckan luk, šargarepu i papriku isečene na kocke i pečurke isečene na kriške.

 

Čim omekšaju dodajte masline, tikvicu isečenu na sitno i začinite sa malo soli, a možete da dodate i biber po ukusu. Dodajte paradajz pire, a nakon što povrće omekša, dodajte pirinač i promešajte.

 

Dodajte začine po ukusu i čim je pirinač potpuno gotov, sklonite sa ringle. Pospite odozgo iseckan peršun i služite.

 

Prijatno!

 

Tajni sastojak za savršeno slavsko žito: Jedan začin pravi veliku razliku! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...