Ništa kao domaće

Seoski hleb sa krckavom koricom: Recept iz starih, dobrih vremena!

Mesite testo dok ne prestane da se lepi po rukama

Recepti 19.10.2018. - 10:16h Autor: bonapeti.rs
Recept za domaći hleb, Foto: Shutterstock

Sastojci: 300 ml tople vode, 1 kesica suvog kvasca, pola kašičice soli, pola kašičice šećera, 700 g brašna, 4 kašike ulja.

 

Pripreme: U posudu sipajte vodu, šećer, kvasac i nekoliko kašika brašna. Promešajte i ostavite da se kvasac aktivira.

 

Sipajte polovinu brašna, dodajte ulje, so i aktivirani kvasac i dobro promešajte.

Postepeno dodajte preostalo brašno i kada postane teško za mešanje, počnite sa mešenjem.

 

Postoji razlika od brašna do brašna i možda će biti potrebno da dodate malo više ili da vam bude previše brašna od naznačene količine u receptu - zato se dodajte postepeno.

 

Mesite testo dok ne prestane da se lepi po rukama i dok ne postane mekano kao resica uveta. Ostavite ga da dobro naraste i kada ga izvadite, podelite ga na 2 dela.

 

Oblikujte hlebove. Nauljite pleh i stavite u njega papir za pečenje, pa stavite hlebove. Ostavite ih da ponovo narastu, pospite ih brašnom i napravite nekoliko razreza odozgo, da se dobro ispeku.

 

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 160 stepeni, a u uglu rerne stavite posudu sa vodom, koja će isparavati i na taj način će kora hleba biti hrskavija.

 

Pecite dok hleb ne porumeni. Nemojte umotavati krpom hleb nakon vađenja iz rerne, jer će korica omekšati i izgubiti hrskavost. Prijatno!

 

Zapečen spanać iz rerne sa sirom: Ovo jelo stvarno oduševljava! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...