Probajte što pre

Punjena mekana pogača: Ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Fantastičan hleb kakv još niste probali

Recepti 07.10.2018. - 16:50h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

2 krompira, 2 jaja, 15 g kvasca, 1 kašičica šećera, 200 g sira, kockica maslaca, 200 ml mleka, 300-400 g brašna, so

 

Priprema:

 

Od mleka odvaditi malo i potopiti kvasac sa šećerom da nadođe. Maslac istopiti. U kvasac razbiti jaja, dodati maslac i ostatak mleka, brašno i so i zamesiti mekše testo.

 

Ostaviti pokriveno pola sata. Krompir skuvati pa ga izgnječiti i dodati narendan sir i sve lepo izjednačiti. Istresti na radnu površinu posutu brašnom i oblikovati loptu i malo uvaljati u brašno.

 

Nadošlo testo istresti na sto pa razvući rukama u krug pa na sredinu staviti loptu sa krompirom i rukama preklopiti testo i pritisnuti ga rukama. Na sredini malo rukama probušiti. Staviti u podmazan pleh pa ostaviti da odstoji 15 minuta.

 

Premažite žumancetom i izbodite viljuškom.

 

Peći na 200 stepeni C 35-40 minuta.

 

Prijatno!

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.