Probajte što pre

Punjena mekana pogača: Ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Fantastičan hleb kakv još niste probali

Recepti
Autor:
Punjena mekana pogača: Ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

2 krompira, 2 jaja, 15 g kvasca, 1 kašičica šećera, 200 g sira, kockica maslaca, 200 ml mleka, 300-400 g brašna, so

Priprema:

Od mleka odvaditi malo i potopiti kvasac sa šećerom da nadođe. Maslac istopiti. U kvasac razbiti jaja, dodati maslac i ostatak mleka, brašno i so i zamesiti mekše testo.

Ostaviti pokriveno pola sata. Krompir skuvati pa ga izgnječiti i dodati narendan sir i sve lepo izjednačiti. Istresti na radnu površinu posutu brašnom i oblikovati loptu i malo uvaljati u brašno.

Nadošlo testo istresti na sto pa razvući rukama u krug pa na sredinu staviti loptu sa krompirom i rukama preklopiti testo i pritisnuti ga rukama. Na sredini malo rukama probušiti. Staviti u podmazan pleh pa ostaviti da odstoji 15 minuta.

Premažite žumancetom i izbodite viljuškom.

Peći na 200 stepeni C 35-40 minuta.

Prijatno!

Izvor: Kod bake u gostima

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs