Probajte obavezno

Šnicle A la Dibari: Recept za najsočnije meso na francuski način!

Dopašće vam se na prvi zalogaj

Recepti
Autor:
Šnicle A la Dibari: Recept za najsočnije meso na francuski način!
Foto: Profimedia

Poreklom iz Francuske, šnicle "A la Dibari" vrhunski su specijalitet koji se služi i u internacionalnim restoranima. Ljubiteljima kvalitetnog svinjskog mesa, karfiola i kačkavalja ovo jelo će se garantovano dopasti na prvi zalogaj, naravno pod uslovom da ga do sada već nisu otkrili.

Sastojci: 4 svinjske šnicle, 600 g karfiola, 100 g kačkavalja, 100 g putera, muskatni oraščić, pola kašičice belog bibera, 65 g brašna, 250 ml mleka, prezle, ulje, so, mleveni crni biber.

Priprema: Glavicu karfiola obariti u posoljenoj vodi. Šnicle posoliti i pobiberiti sa obe strane i izlupati tučkom, zatim uvaljati u brašno i pržiti na zagrejanom ulju i puteru. Kad porumene, šnicle vaditi i ređati u nauljenu tepsiju za pečenje.

U tiganj staviti 50 g putera da se istopi. Dodati 25 g brašna i promešati žicom za mućenje, pa dodajeti mleko, mleveni beli biber i izrendani muskatni oraščić. Mešati dok bešamel ne dobije potrebnu gustinu.

Obareni karfiol iseći na parčiće veličine šnicle i ređati na njih. Šnicle i karfiol preliti bešamel sosom. Preko izrendati kačkavalj i "poprskati" prezlama. Peći 30 minuta na 225 stepeni.

Uživajte!

Čorbadžijsko jelo: Ovaj obrok se nekada spremao samo bogatima! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs