Sastojci: 500 g svinjetine, malo ulja, 1 crni luk, 1 zelena paprika, 300 g šampinjona, 4 čorbadžijske paprike (pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe), 1 šolja soka od paradajza, 3 kisela krastavčića, 50 ml belog vina, 100 g sira, 4 jajeta, malo soli, 1 kašičica mlevene paprike, malo svežeg peršuna.
Priprema: Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži. U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove. Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške.
Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene. Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino. Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo.
U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.
Prijatno!
Izdvajamo za vas:
Najlepši penasti kolač: Ukusan slatkiš koji ćete stalno praviti! (RECEPT)
Pituljice sa jogurtom: Doručak od 200 dinara za celu porodicu! (RECEPT)