Morate da probate

Bakina ljutenica: Vreme je za najlepši namaz od paprike! (RECEPTI)

Postaće vaš omiljeni deo zimnice

Recepti 20.08.2018. - 13:00h Autor: bonapeti.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci: 20 kg crvene paprike, 6 kg patlidžana, 2.5 kg paradajz pirea, 2,5 l ulja, 2-3 kašike šećera, so po ukusu.

 

Priprema: Operite paprike i patlidžan i ispecite ih. Nakon toga ih oljuštite.

Gotov patlidžan i paprike sameljite u mašini.

 

Jedan litar ulja zagrejte i sipajte mleveno povrće i paradajz pire. Nakon što provri, uz neprestano mešanje postepeno dodajte i ostatak ulja.

 

Pre nego što skinete s vatre, dodajte so i šećer i ponovo mešajte. Nakon toga ostavite da se malo ohladi i punite staklene tegle, koje ste prethodno sterilisali.

 

Cepkana paprika: Gurmanski hit za zimnicu koji ćete praviti svake godine! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs