Isprobajte

Složenac sa tikvicama i krompirom: Najlepši brz ručak bez mesa! (RECEPT)

Ovaj složenac voleće vegetarijanci, ali i najveći mesojedi. Otkrijte u čemu je tajna!

Recepti 09.07.2018. - 12:23h Autor: gastro.24sata.hr
Foto: Shutterstock

Super jednostavan složenac od omiljenih letnjih plodova gotov je pre nego što možete da zamislite, a poslužuje se kao glavno jelo uz neku salatu ili pak kao prilog mesnim i ribljim specijalitetima.

 

Odlično ide uz sočno meso sa roštilja ili pohovane šnicle, a zbog laganih sastojaka divan je spoj i sa morskom ili rečnom ribom. 

Sastojci:

 

500 g krompira, 300 g tikvica, 2 dl kisele pavlake, 1 luk ili tri mlada luka, 50 g narendanog kačkavalja, 100 ml mleka, 1 kašika glatkog brašna, 1 čen belog luka, so, sveže mleveni biber, muškatni oraščić, majčina dušica

 

Priprema:

 

Krompir oljuštite i narežite na tanke kolutove.

 

Tikvice ne ljuštite - samo ih nasecite na kolutove.

 

Vatrostalnu posudu podmažite maslacem i u nju složite krompir i tikvice.

 

Luk narežite na tanke kolutove i poređajte po krompiru i tikvicama.

 

Sve pospite majčinom dušicom.

 

Razmutite brašno u mleku, dodajte pavlaku, sitno naseckan beli luk, so, biber i narendani muškatni oraščić.

 

Prelijte preko krompira i tikvica.

 

Pecite na 200°c oko pola sata da povrće omekša.

 

Pospite narendanim kačkavaljem i pecite još 10-15 minuta.

 

Prijatno!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...