Super jednostavan složenac od omiljenih letnjih plodova gotov je pre nego što možete da zamislite, a poslužuje se kao glavno jelo uz neku salatu ili pak kao prilog mesnim i ribljim specijalitetima.
Odlično ide uz sočno meso sa roštilja ili pohovane šnicle, a zbog laganih sastojaka divan je spoj i sa morskom ili rečnom ribom. Sastojci:
500 g krompira, 300 g tikvica, 2 dl kisele pavlake, 1 luk ili tri mlada luka, 50 g narendanog kačkavalja, 100 ml mleka, 1 kašika glatkog brašna, 1 čen belog luka, so, sveže mleveni biber, muškatni oraščić, majčina dušica
Priprema:
Krompir oljuštite i narežite na tanke kolutove.
Tikvice ne ljuštite - samo ih nasecite na kolutove.
Vatrostalnu posudu podmažite maslacem i u nju složite krompir i tikvice.
Luk narežite na tanke kolutove i poređajte po krompiru i tikvicama.
Sve pospite majčinom dušicom.
Razmutite brašno u mleku, dodajte pavlaku, sitno naseckan beli luk, so, biber i narendani muškatni oraščić.
Prelijte preko krompira i tikvica.
Pecite na 200°c oko pola sata da povrće omekša.
Pospite narendanim kačkavaljem i pecite još 10-15 minuta.
Prijatno!