Isprobajte

Složenac sa tikvicama i krompirom: Najlepši brz ručak bez mesa! (RECEPT)

Ovaj složenac voleće vegetarijanci, ali i najveći mesojedi. Otkrijte u čemu je tajna!

Recepti
Autor:
Složenac sa tikvicama i krompirom: Najlepši brz ručak bez mesa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Super jednostavan složenac od omiljenih letnjih plodova gotov je pre nego što možete da zamislite, a poslužuje se kao glavno jelo uz neku salatu ili pak kao prilog mesnim i ribljim specijalitetima.

Odlično ide uz sočno meso sa roštilja ili pohovane šnicle, a zbog laganih sastojaka divan je spoj i sa morskom ili rečnom ribom. Sastojci:

500 g krompira, 300 g tikvica, 2 dl kisele pavlake, 1 luk ili tri mlada luka, 50 g narendanog kačkavalja, 100 ml mleka, 1 kašika glatkog brašna, 1 čen belog luka, so, sveže mleveni biber, muškatni oraščić, majčina dušica

Priprema:

Krompir oljuštite i narežite na tanke kolutove.

Tikvice ne ljuštite - samo ih nasecite na kolutove.

Vatrostalnu posudu podmažite maslacem i u nju složite krompir i tikvice.

Luk narežite na tanke kolutove i poređajte po krompiru i tikvicama.

Sve pospite majčinom dušicom.

Razmutite brašno u mleku, dodajte pavlaku, sitno naseckan beli luk, so, biber i narendani muškatni oraščić.

Prelijte preko krompira i tikvica.

Pecite na 200°c oko pola sata da povrće omekša.

Pospite narendanim kačkavaljem i pecite još 10-15 minuta.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs