Paprike na neuobičajen način

Punjeni opanci: Nezaboravan ručak za prave ljubitelje srpskih ukusa! (RECEPT)

Izgledom podsećaju na starinsku srpsku obuću, po kojoj je ovo jelo i dobilo ime

Recepti
14:32h Autor:
Punjeni opanci: Nezaboravan ručak za prave ljubitelje srpskih ukusa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 6 crvenih paprika, malo ulja za mazanje, so.

Za nadev: 2 jaja, 100 g mlevenog mesa, 100 g sira, 50 g kačkavalja, prstohvat soli, bibera i peršuna, 6 kriški paradajza.

Priprema: Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana "opanaka". Poređati u suvu posudu za pečenje.

Za nadev žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.

Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.

Uživajte!

Švedski krompir zapečen s kačkavaljem i šunkom: Ne može da se opiše, mora da se proba! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs