Isprobajte što pre

Grčka sladoled torta: Najkremastiji slatkiš sa 3 fila za vrele letnje dane! (RECEPT)

Ukoliko želite da se zasladite pravim letnjim desertom, a ne znate šta biste napravili, donosimo vam recept koji ćete sigurno stalno koristiti

Recepti
22:34h Autor:
Grčka sladoled torta: Najkremastiji slatkiš sa 3 fila za vrele letnje dane! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

1 l mleka

300 g šećera

još 3 dl mleka

4 kesice želatina

500 g šlag kreme

300 g rendane čokolade

300 g iseckanih jagoda

300 g mlevenog keksa

2 manje kutije piškote

Priprema:

U 1l mleka sipati 300 g šećera prokuvati i ohladiti. Dok se mleko hladi uzeti drugih 3 dl mleka (hladnog) i potopiti 4 kesice želatina. Kada se mleko ohladilo dodati rastopljeni želatin i blago mikserom mutiti da se dobije glatka masa u koju dodajemo 500 g šlaga.

Sve dobro umutiti oko 10 minuta pa dobijeni fil podeliti na tri jednaka dela. U I deo dodati 300 g rendane čokolade. U II deo dodati 300 g iseckanih jagoda. U III deo dodati 300 g mlevenog keksa.

U pleh dimenzija 36x24 cm staviti foliju... preko folije sipati prvi deo, pa drugi deo, pa treći deo. Zatim preko poslednjeg dela poređati piškote koje su provučene kroz sok od jagoda.

Torta neka odstoji u frižideru, pa izvrnuti na tacnu za tortu. Dekorisati po želji.

Lažna Švarcvald torta koja se ne peče: Lakša priprema, podjednako ukusna! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs