Tajna francuskih kuvara u pripremanju pire krompira krije se najpre u samom načinu kuvanja krompira.
Odnosno, krompir kuvamo u pogrešnoj tečnosti – vodi.
Kako bismo dobili savršeni pire, očišćeni i oprani krompir bi trebalo da se kuva u loncu u kojem smo ranije rastopili puter. Samim tim neće vam se dogoditi da se pire stegne i počne rasipati, a da niste još ni završili sa jelom.
Ne morate posetiti nijedan ekskluzivan restoran da biste jeli savršeni pire.
Od sirotinjskog ručka do vrhunskog specijaliteta: Od sada ćete krompir spremati samo ovako! (RECEPT)
Jednostavno, probajte ovaj recept:
U lonac sa pavlakom za kuvanje dodajte očišćeni, oprani i iseckani krompir, 3 kašičice maslinovog ulja i 3 kašičice putera.
Po želji možete da dodate so, začine ili beli luk.
Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta. Procedite krompire, ali sačuvajte tečnost u kojoj se krompir kuvao. Zatim, ispasirajte krompir i prelijte sa nekoliko kapi te tečnosti, da ne bude mnogo redak.
Ovo je pravi način kuvanja pirea jer na kraju ostanu svi ukusi – krompira i tečnosti u kojoj se kuvao.