Dalmatinski specijalitet

Čuveni škampi na buzaru: Spremite ekskluzivno jelo kod kuće duplo jeftinije! (RECEPT)

U restoranima su papreno skupi, ali u kućnoj radinosti ćete proći dosta jeftinije

Recepti 03.03.2018. - 13:56h Autor: dobartek.spar.hr
Foto: Shutterstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1kg svežih škampa
  • 2 glavice crvenog luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašike pirea od paradajza
  • 5dl suvog belog vina
  • biber
  • 1dl ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašičica ruzmarina
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 2 kašike konjaka
  • 1 šaka seckanog peršuna
  • 1 kašika prezli

Priprema: Crveni luk krupni izrendajte pa ga dinstajte na maslinovom ulju na laganoj vatri. Nakon što luk počne da žuti, dodajte sitno seckan beli luk i pire od paradajza.

 

Dodajte škampe, malo promešajte i sve zalijte vinom. Kuvajte 20 minuta poklopljeno na laganoj vatri. Dodajte konjak, usitnjeni peršun, ruzmarin, majčinu dušicu i prezle. Pazite da ne preterate s prezlama, jer će vam buzar biti previše gust.

 

Začinite solju i biberom, pa pustite da se kuva još 5 minuta da se okusi prožmu. Poslužite toplo uz domaći beli hleb i čašu ohlađenog belog vina.

 

Najukusniji pirotski hleb: Vurnjak je slastan i mek kao duša! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...