Slasni zimski ručak

Podvarak: Osnovni recept je najlepši, uspeva i početnicima!

Zima ne može da prođe bez bar nekoliko dana kada je podvarak glavna zvezda trpeze

Recepti 02.03.2018. - 16:33h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci: 1 glavica kiselog kupusa, suvo meso, slanina ili drugo meso po izboru, glavicacrnog luka, lovorov list, biber, mast.

 

Priprema: Iseckajte kupus na tanke rezance, a suvo meso prokuvajte i zatim isperite vodom. U posudi za pripremu poređajte kiseli kupus, pa meso (nizmenično) i nalijte vodom, poklopite posudu i ostavite da provri, piše Stvarukusa.rs.

 

Stišajte vatru i ostavite da krčka dok kupus ne omekša, a meso se lako skida s kostiju (suve kosti možete izbaciti). U drugoj posudi propržite na masti crni luk i slaninu, a zatim prespite kupus i meso u tu posudu i izmešajte.

 

Dodajte malo vode, biber, alevu pariku i ostavite da krčka, pa zapecite 15-ak minuta. Prijatno! 

 

6 recepata sa kiselim kupusom: Fenomenalna jela u kojima će svi uživati!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs