Sa početka prošlog veka

Ruski čajni kolačići: Starinska poslastica gotova za 15 minuta! (RECEPT)

Ako imate decu koja vole igru u kuhinji, ovaj recept je pravi način da vam pomognu i ujedno se zabave

Recepti
Autor:
Ruski čajni kolačići: Starinska poslastica gotova za 15 minuta! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Hrskavi, slasni, a toliko jednostavni za pripremu! Ove ruske kolačiće obožavaćete da pravite naročito u zimsko vreme, kada su idealna kombinacija sa čajem, kafom ili šoljom toplog mleka uz popodnevni odmor.

Za njihovu izradu potrebno vam je svega 15 minuta, a ako imate decu koja vole igru u kuhinji, ovaj recept je pravi način da vam pomognu i ujedno se zabave!

Sve što vam je potrebno:

1 šolja putera, 2 šolje brašna, 1 kašika ekstrakta od vanile, 6 kašika šećera u prahu, 1 šolja mlevenih oraha, 1/3 šolje šećera u prahu – za ukrašavanje.

foto: Profimedia

Izrada:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Za to vreme izmešajte puter i ekstrakt od vanile uz postepeno dodavanje šećera u prahu i brašna, pa sve dobro izgnječite rukama. Zatim dodajte i mlevene orahe. Kada se napravi nešto čvršća i kompaktna smesa, pravite loptice rukama, pljosnate kolačiće, ili jednostavno stavite testo u male kalupe za keks ili kolače i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Kolačići će biti pečeni vrlo brzo, dovoljno je samo 10 – 15 minuta, pa pazite da se ne prepeku jer onda dobiju gorči ukus.

Kada budu gotovi, pospite ih šećerom u prahu. Ove kolačiće možete čuvati u limenoj kutiji sa poklopcem kao keksiće za celu nedelju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs