Brzo i jednostavno - piškote, slatka pavlaka, sir, malo vanile i banane, i dobili ste fenomenalan i nikad brži kolač!
Recept smo pronašli na Domacirecepti.net:
Sastojci: 2 pakovanja piškota (jedno duplo), 200 ml mleka, 200 g krem sira, 50 g šećera u prahu, 200 ml slatke pavlake, kašika ekstrakta vanile (ako želite, ne mora), 2 banane.
Priprema: Otovoriti piškote, a na sto raširiti aluminijumsku foliju. Umakati piškote u toplo mleko ili sok, i slagati uspravno u dva reda jednu do druge. Malo rukom nabiti da budu bolje slepljene. Mleko ili sok koji vam preostane prelijte preko piškota i ostavite da upiju.
Zalivena pita: Starinski ukus, samo za prave gurmane! (RECEPT)
Za to vreme pripremiti fil. Umutiti slatku pavlaku, pa dodati krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanile. Paziti da ne bude pretvrdo (to lako rešavate dodavanjem malo mleka). Naneti ceo fil na celu površinu piškota, a na sredinu staviti banane.
Podvući ruke ispod folije sa obe strane piškota i dlanovima podići krajeve ka unutra preko banana.
Solunske štanglice: Ne peku se, rastapaju se u ustima! (RECEPT)
Preklopiti folijom, uviti i staviti da odstoji u frižideru bar 2 sata. Dekorišite po želji i uživajte u sočnom, osvežavajućem, kremastom kolaču!
Komentar Stilove domaćice: Kolač se pravi bukvalno za 10 minuta, lako se seče, stabilan za prebacivanje na tacnu za služenje.
Probajte!