Neverovatan ukus

Jagnjetina na zlatiborski način: Ručak dostojan dvorske trpeze! (RECEPT)

Jelo koje jednostavno morate da probate

Recepti
Autor:
Jagnjetina na zlatiborski način: Ručak dostojan dvorske trpeze! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Za slavu, praznike, porodični ručak ili goste - nikada nećete pogrešiti ako spremite i poslužite jagnjetinu na zlatiborski način!

Sastojci: 1 kg jagnjetine, 1 l mleka, lovor, ruzmarin, 1.5 kg krompira, ulje, 100 g kajmaka, so.

Priprema: Jagnjetina treba da odstoji 2 sata u mleku. Pržiti je u većem sudu. Dobro utrljati so, dodati malo lovora i grančicu ruzmarina.

Krompir iseći na veće komade i staviti pored jagnjetine, preliti uljem i dodati dve kašike kajmaka. Peći na 180 stepeni oko sat i po vremena.

Servirati toplo, uz zelenu salatu i mladi luk.

Domaći ravioli s pršutom: Najlepše italijansko testo na srpski način! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs