Neverovatan ukus

Jagnjetina na zlatiborski način: Ručak dostojan dvorske trpeze! (RECEPT)

Jelo koje jednostavno morate da probate

Recepti 23.11.2017. - 15:53h Autor: magic-blue.net
Foto: Profimedia

Za slavu, praznike, porodični ručak ili goste - nikada nećete pogrešiti ako spremite i poslužite jagnjetinu na zlatiborski način!

 

Sastojci: 1 kg jagnjetine, 1 l mleka, lovor, ruzmarin, 1.5 kg krompira, ulje, 100 g kajmaka, so.

 

Priprema: Jagnjetina treba da odstoji 2 sata u mleku. Pržiti je u većem sudu. Dobro utrljati so, dodati malo lovora i grančicu ruzmarina.

 

Krompir iseći na veće komade i staviti pored jagnjetine, preliti uljem i dodati dve kašike kajmaka. Peći na 180 stepeni oko sat i po vremena.

 

Servirati toplo, uz zelenu salatu i mladi luk.

 

Domaći ravioli s pršutom: Najlepše italijansko testo na srpski način! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...