Probajte

Savršen trik za pečeno pile: Čak je i belo meso sočno i ukusno! (RECEPT)

Pečeno pile je gastronomski užitak kome se raduje cela porodica. Kako bi se iskoristio svaki komadić, napravite ovu marinadu
Recepti 05.04.2017. - 13:57h Autor: vecernji.hr
Foto: Profimedia

Belo meso često je suvo i mnogima nije najomiljeniji izbor. Ipak, ako znate kako pripremiti piletinu, meso će zadržati svoju sočnost.

 

Pripremite marinadu kojom ćete premazati meso za sočan, ukusan i hrskav doživljaj.

 

Sastojci: Pola šoljice meda; Malo vode; kašičica mlevene crvene paprike; Dve supene kašičice jabukovog sirćeta; jedna i po kašičica soli; jedna kašičica crnog bibera.

 

Priprema:

 

Zagrijte rernu, pomešajte sastojke i stavite u rernu dok se smesa ne ugrije, odnosno, pojave se mehurići na površini.

 

Izvadite i ostavite sa strane. Meso posolite i pobiberite i stavite na lim ili papir za pečenje.

 

Namažite meso s pripremljenom marinadom. Pecite meso oko pola sata, a zatim ponovno premažite. Ostavite da se peče još 10-ak minuta dok meso ne bude pečeno do kraja, a kada je spremno za serviranje, premažite još jednom marinadom pre posluživanja.

 

Pohovana piletina bez ulja: Ovo je tajna za rumene i hrskave batake i krilca!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...