Kuvarski trik

Pohovana piletina bez ulja: Ovo je tajna za rumene i hrskave batake i krilca!

Svaka osoba može biti odličan kuvar, ako primenjuje ove trikove
Recepti
01:24h Autor:
Pohovana piletina bez ulja: Ovo je tajna za rumene i hrskave batake i krilca!
Foto: Thinkstock

Vrlo je jednostavno! Piletinu pripremite kao za pohovanje, kao što to inače radite, s tim što ćete je prvo premazati sa uljem sa svake strane, a onda staviti u poh.

Tako pripremljene komade piletine stavite na papir za pečenje i pecite u rerni oko pola sata (zavisi koliki su komadi) na oko 200 stepeni. Nakon 15 minuta okrenite piletinu na drugu stranu kako bi ravnomerno porumenila.

Dodatni saveti

Ako pripremate pohovane batke ili karabatake, tada ih pecite na malo laganijoj vatri duže vreme kako bi se meso dobro ispeklo i oko kostiju. Kraće se pripremaju tanke pileće šnicle, možda 20-ak minuta.

Osim klasičnog pohovanja koje podrazumeva umakanje u brašno, jaja i prezlu, postoji mnogo drugačijih načina kako se piletina (i ostalo meso) može pohovati. Na primer, nakon umakanja u brašno može se uroniti u mešavinu jaja i mleka pa uvaljati u kukuruzne pahuljice. Na taj način će meso biti izuzetno hrskavo.

Procureo tajni recept za piletinu pukovnika Sandersa: Sočnije meso od ovog nećete jesti! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs