Ništa se ne baca

Pirotska pita kupusara: Ubacite novogodišnji podvarak i ne brinite! (RECEPT)

Ušteda je veoma bitna, sa novogodišnje tpeze ne bacajte ništa
Recepti 02.01.2017. - 13:21h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Piroćanci su poznati kao izuzetno štedljivi ljudi pa je ovaj trik za pitu kupusaru veoma koristan. Ne bacajte hranu, greota je!

 

Sastojci: 500 grama kora za pitu; kilogram podvarka od kiselog kupusa; 2 decilitra ulja; malo soli, bibera i aleve paprike (po ukusu, a možda je podvarak već dovoljan). Ne odvajajte meso, ako je ostalo u podvarku i njega iseckajte i dodajte u pitu.

 

Način pripreme: Pleh podmazati uljem, na dno staviti 2-­3 kore poprskane uljem i kiselom vodom i staviti nadev od podvarka. Tako redom – red kora, red mase i na kraju kore.

 

Ovako složenu pitu poprskati uljem i peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 200 stepeni oko 50 minuta. Pečenu pitu prekriti krpom i ostaviti da omekša.

 

Služiti toplo. Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...