Čaroban spoj omiljnih slatkiša

Mafin krofne: Brza i ukusna poslastica bez prženja! (RECEPT)

Svi znamo da je praviti krofne kod kuće prilično zahtevno i osim ako nemamo ceo vikend za njihovu pripremu, onda je vreme za nešto novo i drugačije - mafini koji imaju ukus krofni i ne prže se
Recepti 23.11.2016. - 22:05h Autor: jutarnji.hr
Foto: Thinkstock
  • Jednostavno

Sastojci

  • 120 g margarina
  • 120 g šećera
  • 2 jaja
  • kašičica ekstrakta od vanile
  • 400 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • pola kašičice muskatnog oraščića
  • 500 ml mleka
  • Za glazuru: 100 g šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • 100 g margarina

Priprema: Zagrejte šporet na 250 stepeni. Lagano margarinom premažite kalup za mafine. Mikserom umutite margarin i šećer. Dodajte jaja, jedno po jedno, a zatim ekstrakt vanile. U drugoj posudi pomešajte brašno s praškom za pecivo, sodom bikarbonom, soli i muskatnim oraščićem. Dodajte pola mešavine brašna u činiju s margarinom i mešajte. Dodajte pola mleka i ponovno mešajte. Ponovite s preostalim brašnom i mlekom.

 

Stavite testo u kalup za mafine. Pecite oko 20 minuta na najjačoj temperaturi. Pustite da se mafin krofne ohlade, a zatim ih izvadite iz kalupa. Za glazuru istopite margarin. Pomešajte u jednoj posudi šećer i cimet. Svaku mafin krofnu umočite u margarin, pa u šećer i cimet!

 

Lažna baklava: Dobro poznat ukus, gotova za samo pola sata! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...