Oduševiće vas

Lažna baklava: Dobro poznat ukus, gotova za samo pola sata! (RECEPT)

Kad poželite baklavu, a svi znamo da treba za nju malo više vremena i materijala, onda napravite ovaj kolač, po ukusu kao da jedete baklavu, a gotov za najviše 30 minuta
Recepti
21:06h Autor:
Lažna baklava: Dobro poznat ukus, gotova za samo pola sata! (RECEPT)
Foto: Profimedia
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 4 jaja
  • 2 šoljice (od 2 dcl) šećera
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica mleka
  • 1 šoljica griza
  • 1 šoljica oštrog brašna
  • 2 šoljice mlevenih oraha
  • za preliv: 0,5 l vode, 2 šoljice šećera

Priprema: Penasto izmešati jaja sa šećerom, pa dodati ostale sastojke. Uliti u tepsiju i peći oko pola sata. Vruć kolač preliti prelivom koji napravimo tako što prokuvamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi.

Posuti mlevenim orasima ili po želji ukrasiti polovinama oraha.

Stari srpski recept za gurabije: Naše bake su ih mesile sa mnogo ljubavi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs