Usavršite tehniku

Osnovni recept za palačinke: Instrukcije za početnike, korak po korak! (FOTO)

Mlade kuvarice najviše plaši strah od neuspeha, ali sa ovim receptom i potpune početnice će biti na sigurnom
Recepti 24.05.2016. - 16:56h Autor: Stil
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 3 jaja
  • 300 g brašna
  • 500 ml mleka ili vode
  • na vrh kašičice soli

1. Sipajte brašno u posudu, pa dodajte jaja i dobro izmešajte. Dodajte mleko ili vodu. Zatim dodajte so i dve kašike šećera, pa dobro jedinite, tako da smesa bude jednolična i bez grudvica. Testo ne treba da bude previše gusto, ako je potrebno dodajte malo kisele vode.

 

2. Testo sipajte kutlačom u tiganj, u kom ste prethodno zagrejali nekoliko kapi ulja.

 

Arapska bajka: Najkremastija i najsočnija torta svih vremena! (RECEPT)

 

3. kad palačinka počne da se odvaja od tiganja, vreme je da je okrenete na drugu stranu. Pecite je tako još oko minut, pa izvadite na tanjir.

 

4. Ostalo vam je još da ih nafilujete po želji - da li će biti slatke ili slane, sami odučite.

 

U galeriji ispod pogledajte fotografije čitavog postupka!


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs