Neodoljiv slatkiš

Minjoni sa belom čokoladom

Neodoljive poslastice iz domaće radinosti
Recepti
20:48h Autor:
Minjoni sa belom čokoladom
Foto: Thinkstock
  • 45 minuta
  • Jednostavno
  • Za 50 osoba

Sastojci

  • 2 jajeta
  • 100 g šumskog meda
  • 50 g smeđeg šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • 150 g brašna
  • 75 g mlevenih badema
  • 50 g maslaca
  • 400 g bele čokolade
  • 100 g gorke čokolade
  • 50 g margarina
  • 500 g želea od limuna
  • pola kesice želatina
  • 400 g marcipan-mase

1. Rernu zagrejati na 170 stepeni. Jaja, med, šećer i cimet kremasto umutiti. Pomešati brašno, prašak za pecivo, bademe i maslac. Pleh prekriti masnim papirom, testo usuti, pa peći 15–20 minuta.

2. Obe čokolade izdrobiti i rastopiti ih na pari. Dodati 40 g margarina u belu čokoladu, a 10 g u crnu čokoladu. Sve dobro pomešati i ohladiti.

3. Žele ili džem od limuna zagrejati. Želatin rastopiti, promešati i u tankom mlazu usuti u žele. Hladiti oko 30 minuta.

4. Zatim testo vodoravno preseći, a ćoškove pravo iseći. Donju koru pričvrstiti prstenom i premazati sa 400 g želea. Marcipan rastanjiti i staviti ga preko želea, pa premazati preostalim želeom. Prekriti drugom korom i ostaviti preko noći u frižideru. Tek tada iseći u manje kocke.

5. Obe rastopljene čokolade zagrejati. Kolače prvo umakati u belu čokoladu, eventualno prekriti šećernim perlicama, pa čekati da se čokolada stegne. Zatim, u sasvim tankom mlazu kolače možete ukrasiti odozgo crnom čokoladom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs