POSNI PODVARAK: Najukusniji obrok za Badnje veče, raskošno i svečano jelo kojem niko ne može odoleti

Ukoliko razmišljate koje jelo bi najbolje bilo za Badnje veče, predlog je posni podvarak sa lososom - ukusno i svečano

Recepti
Autor:
POSNI PODVARAK: Najukusniji obrok za Badnje veče, raskošno i svečano jelo kojem niko ne može odoleti
Podvarak, Foto: Printscreen/ youtube

Posni podvarak je veoma lako spremiti, a ukus je neverovatan.

Potrebno:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 glavica crnog luka
  • 4-5 lovorova lista
  • biber
  • ulje
  • 500 g lososa (može i dimljeni šaran ili skuša)

Za marinadu:

  • 70 ml ulja
  • sitno iseckan ruzmarin
  • 3 čena sitno iseckanog belog luka
  • ½ kašičice suvog začina
  • ¼ kašičice začinske paprike

Priprema: Crni luk sitno iseckajte i propržite na zagrejanom ulju. Kupus sitno iseckajte, kao za salatu i dodajte luku. Začinite biberom i stavite lovor. Dinstajte na umerenoj temperaturi uz povremno dodavanje tople vode (oko 150-200 ml), oko 30 minuta. Pripremljeni kupus sipajte u keramički sud, a preko rasporedite ribu koju ste prethodno provukli kroz marinadu. Gusti deo marinade sipajte preko ribe.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 25-30 minuta, piše Minina kuhinja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs