POSNA ŠTRUDLA KOJA SE MESI SA ČAJEM: Dobićete meko i vazdušasto testo koje će zadržati svežinu 3 dana nakon pečenja

Štrudla napravljena sa čajem po ovom receptu baš svima uspeva

Recepti
12:32h Autor:
POSNA ŠTRUDLA KOJA SE MESI SA ČAJEM: Dobićete meko i vazdušasto testo koje će zadržati svežinu 3 dana nakon pečenja
Štrudla sa čajem, Foto: Shutterstock

Ukoliko ste savladali tradicionalni način pravljenja štrudle, isprobajte i ovu posniju i po mnogima bolju varijantu.

Potrebno je:

  • 1kg brašna
  • 5 šoljica (3 dcl) ulja
  • 0.5l čaja od kamilice (ili bilo kog drugog)
  • 6 kašika šećera
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kesica vanil šećera
  • malo soli
  • malo rendane korice limuna
Štrudla
foto: Bakina kuhinja

Priprema: Skuvajte čaj. U malo tople vode i sa kašičicom šećera, aktivirajte kvasac. Zatim dodajte brašno, ulje, šećer, koricu limuna, vanilin šećer, i mlak, proceđen čaj.

Umesite testo pa ostavite da odstoji pola sata. Podelite testo na 4 dela, svaki deo razvaljajte pa filujte. Dobićete četiri štrudlice koje ćete peći na 220 stepeni Celzijusa oko pola sata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs