Potrebno je:
- 500 gr tankih kora
- 100 gr mlevenih oraha
- 100 gr mlevenog maka
- mleveni šećer za orah i mak
- 3-4 jaja
- 4 kašike šećera za jaja
- 4 kašike griza
- 1 kiselo mleko
- 1 vanilin šećer
- 1/2 praška za pecivo
- 50 ml ulja
- malo mleka za orahe i mak
- 100 gr suvog grožđa
Priprema: Umutiti jaja sa sa šećerom, pa dodati griz za praškom za pecivom, kiselo mleko, vanilin šećer i ulje i sve izjednačiti.. Svaku koru premazati sa dobijenom smesom i stavljati jednu preko druge.
Zadnju koru ne mazati već na jednoj strani staviti mlevnog maka koje poparimo sa malo mleka i dodamo šećer po želji. Na drugu stranu stavimo poparen orah koga pošećerimo po želji.
Sredinu ostavimo za 2-3 cm prazno. Savijamo sa strane kore i uvijamo u rolat jednu i drugu stranu do sredine i tako dobijamo 2 štrudle.
Prebacimo u podmazan pleh i premažemo ostatkom umućenih jaja. Pečemo na 200 stepeni Celzijusa, oko sat vremena.