Zasladite se

ŠTRUDLA OD GOTOVIH KORA: Bez razvijanja testa, veoma brzo! (RECEPT)

Recept za sladokusce: mak i orasi, dupla štrudla

Recepti
11:25h Autor:
ŠTRUDLA OD GOTOVIH KORA: Bez razvijanja testa, veoma brzo! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 500 gr tankih kora
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 100 gr mlevenog maka
  • mleveni šećer za orah i mak
  • 3-4 jaja
  • 4 kašike šećera za jaja
  • 4 kašike griza
  • 1 kiselo mleko
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 praška za pecivo
  • 50 ml ulja
  • malo mleka za orahe i mak
  • 100 gr suvog grožđa

Priprema: Umutiti jaja sa sa šećerom, pa dodati griz za praškom za pecivom, kiselo mleko, vanilin šećer i ulje i sve izjednačiti.. Svaku koru premazati sa dobijenom smesom i stavljati jednu preko druge.

Zadnju koru ne mazati već na jednoj strani staviti mlevnog maka koje poparimo sa malo mleka i dodamo šećer po želji. Na drugu stranu stavimo poparen orah koga pošećerimo po želji.

Sredinu ostavimo za 2-3 cm prazno. Savijamo sa strane kore i uvijamo u rolat jednu i drugu stranu do sredine i tako dobijamo 2 štrudle.

Prebacimo u podmazan pleh i premažemo ostatkom umućenih jaja. Pečemo na 200 stepeni Celzijusa, oko sat vremena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs