obavezno probajte!

TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA: Ako ovako kuvate jaja, nijedno vam neće pući!

Sa lakoćom ćete ih obariti!

Recepti
09:39h Autor:
TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA: Ako ovako kuvate jaja, nijedno vam neće pući!
Foto: Shutterstock

Sigurno vam se nekada desilo da, dok kuvate jaja za farbanje, mnoga od njih i puknu. Međutim, ukoliko to radite uz sledeće trikove, verujemo da vam svako ostati čitavo!

Evo šta bi trebalo da radite!

1. Nikako ne kuvajte hladna jaja

Hladna jaja vrlo lako pucaju pri kuvanju. Zato ih, pre nego što počnete da ih kuvate, izvadite iz frižidera i neka nekoliko sati provedu na sobnoj temperaturi.

Vaskršnja jaja, Uskršnja jaja, Uskrs, Vaskrs, Kucanje jajima
foto: Profimedia

2. Nemojte da stavite sva jaja odjednom u šerpu

Vodite računa da ne bude previše jaja u posudi za kuvanje. Ukoliko se sudaraju prilikom kuvanja, to isto može dovesti do pucanja. Takođe, u posudu ih položite vrlo polako i nežno.

3. Sipajte dovoljno vode

I vodu u posudu, gde su stavljena jaja za kuvanje, isto sipajte polako. Jer, u suprotnom, mogu popucati. Ona mora da bude hladna, a veoma je važno da je je ima, bar, 2 cm iznad jaja.

4. So i sirće

U vodu dodajte pola kašičice sirćeta i posolite je. Sirće je posebno važno u sprečavanju nastajanja pukotina na ljusci jajeta.

5. Ne kuvajte ih na jakoj vatri

Upalite vatru srednje jačine i čekajte da voda počne da vri, a onda još malo smanjite temperaturu i kuvajte tako na tihoj vatri sve dok jaje nije gotovo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs