ODUŠEVIĆETE SE

BOGATA ČOKOLADNA TORTA SA NAJKREMASTIJIM FILOM: Niko na svetu joj ne može odoleti! (RECEPT, VIDEO)

Niko neće moći da odoli čokoladnoj torti čije se kremasti fil topi u ustima.

Recepti
Autor:
Foto: PrintscreenJutjub/Cookrate - Cakes

Ako vam treba odličan recept za raskošnu tortu bogatog ukusa koja se brzo i lako pravi, onda morate da isprobate ovu. Čokoladne kore i kremasti fil je čine neodoljivom, a orasi i lešnici samo pojačavaju ukus.

Možete da je spremate kao rođendansku tortu, ali i kao desert za slavu, jer Sveti Jovan se približava.

Sastojci za biskvit:

  • 170 g lešnika
  • 10 g praška za pecivo
  • 30 g prezli
  • 150 g šećera
  • 6 jaja
  • 40 g kakaoa

Za fil:

  • 600 ml slatke pavlake
  • 70 g čokolade
  • 100 g šećera
  • 10 g vanilin šećera

Za dekoraciju:

  • 70 g čokolade
  • 70 g oraha

Priprema:

Za biskvit:

  • Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mlevene lešnike, kakao, prašak za pecivo i prezle.
  • Lepo promešajte špatulom.
  • Umutite belanca sa prstohvatom šećera i dodajte u prvu smesu, pa sjedinite.
  • Sipajte smesu u kalup prečnika 20 cm, obložen pek papirom.
  • Pecite na 180°C oko 30 minuta.
  • Podelite koru na 2 dela.

Za fil:

  • Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom.
  • Dodajte iseckanu čokladu i promešajte.
  • Sipajte preko jedne kore.
  • Stavite u frižider na pola sata.
  • Zatim drugu koru izmrvite i pomešajte sa mlevenim orasima i seckanom čokoladom.
  • Sipajte preko fila.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...