KREMAST I BOŽANSTVEN

DOMAĆI MAJONEZ - KREMAST, VAZUDŠAST I PUNOG UKUSA: Evo kako da ga napravite brzo i bez imalo muke!(RECEPT)

Ni jedan kupovni mu nije ni prineti - kremastog, bogatog i očaravajućeg ukusa!

Recepti
Autor:
DOMAĆI MAJONEZ - KREMAST, VAZUDŠAST I PUNOG UKUSA: Evo kako da ga napravite brzo i bez imalo muke!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Majonez se najviše koristi u ovo doba godine, u vreme pravljenja ruske, mimoze i drugih fantastičnih salata. Ako nemate štapni mikser, zbog ovoga se isplati da ga nabavite ili pozajmite.

Sastojci:

  • jaja 2 komada
  • senf 2 kašičice
  • sok od limuna 2 kašike
  • so 1 manja ravna kašičica
  • ulje 400 ml
  • biber na vrh noža

Kako pripremiti:

U teglu od 700 g ubacite jaja, senf, sok od limuna, so, biber, senf i trećinu ulja. Stavite u teglu štapni mikser, uključite ga i posle par sekundi lagano ulijte ostatak ulja. Počnite lagano da povlačite štapni mikser ka vrhu tegle i videćete kako ispod metlica ostaje sjajan, fin kremast majonez.

Lakše ne može biti, zar ne?!

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs