vlaška čorba

RUČAK ZA DANAS: Već danas napravite čorbu iz istočne Srbije koje okrepljuje telo i dušu! (RECEPT)

Jelo iz Istočne Srbije koje morate da pripremite.

Recepti
Autor:
Vlaška čorba, Foto: Bakina kuhinja

Jesen je vreme kada počinjemo da kuvamo razna jela, pa i čorbe bez kojih ne možemo da zamislimo hladne dane. Ovaj put vam donosimo recept iz istočne Srbije koji leči telo i dušu. U pitanju je Vlaška čorba.

Sastojci:

  • 1 kg mlade boranije
  • 1 veza zeleni
  • 1 paradajz
  • 200 g ovčjeg sira
  • 2 jajeta
  • 1 vezica mirođije
  • so, biber

Priprema:

Boraniju i zelen iseckajte, posolite i stavite da se kuva. Kad omekša, dodajte oljušten i seckan paradajz, pa kuvajte još oko 5 minuta. Zatim isključite šporet, ali ostavite čorbu na ringli.

Dodajte ugrubo izmrvljen sir, promešajte i lagano, sve vreme mešajući, sipajte jaja umućena s biberom. Na kraju umešajte sitno iseckanu mirođiju i sklonite s vatre.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...