FENOMENALNI ZALOGAJI

TORNADO PEČENI KROMPIR U SPIRALI: Hrskavo jelo po receptu Džejmija Olivera obara s nogu ukusom! (RECEPT)

I najjednostavnija namirnica uz malo mašte i truda može da se pretvori u nezaboravno jelo, barem kada ta namirnica dođe u ruke poznatog britanskog kuvara Džejmija Olivera.

Recepti
Autor:
Foto: PrintscreenFejsbuk/Jamie Oliver

Uz recept pečenih krompira koje je od milja nazvao 'tornado' slavni šef kuhinje napisao je da zna koliko ljudi vole hrskave krompire i to u spirali.

U ovoj verziji posuti su parmezanom i začinima.

Ove predivne, hrskave spirale od krompira imaju neverojatni sos od parmezana, kumina, belog luka u prahu i mlevene paprike", navedeno je uz recept.

Sastojci:

  • 6 srednjih krompira
  • maslinovo ulje
  • 50 g parmezana, plus za rendanje
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica mlevenog kumina
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • prstohvat soli i bibera

Sastojci za sos:

  • 100 ml jogurta
  • 1 limun

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 190 Celzijusa.
  • Pažljivo umetnite 'ražnjić' na vrh krompira i progurajte ga do drugog kraja.
  • Oštrim nožem napravite rez s jedne strane, dok ne dođete do metalne šipke.
  • Isecite krompir duž cele strane kako biste dobili efekat spirale.
  • Uradite isto s ostalim krompirima.
  • Dobro nauljite svaki krompir, da ulje uđe između rezova.
  • Izrendajte parmezan u posudu, dodajte papriku, kumin i beli luk u prahu, sol i biber.
  • Pomešajte suve sastojke, zatim tu smesu pospite po krompirima.
  • Njih jednostavno posložite u lim za pečenje.
  • Pecite u rerni oko 50 minuta, dok ne budu skroz pečeni i hrskavi.

Napomena:

  • Ako krompire želite da poslužite kao domaće grickalice možete napraviti i sos -sipajte jogurt u posudu, izrendajte nešto korice i istisnite pola limuna.
  • Začinite po želi i dobro promešajte.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...