Neverovatan ukus

PEČENE PAPRIKE U PAVLACI: Brz i sočan letnji obrok! (RECEPT)

Uživaćete u svakom zalogaju

Recepti
Autor:
PEČENE PAPRIKE U PAVLACI: Brz i sočan letnji obrok! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

6 babura paprika 50 ml ulja so i biber 3 – 4 čena belog luka 2 dl kisele pavlake

Priprema: Paprike oprati, pa na 5 – 6 mesta izbušiti viljuškom. Ne bocnete onako malo vrhom, nego ih skroz probijete, tako neće prskati iz tiganja.

U tiganj sipate ulje, uključite na srednju vatru i poslažete paprike. Poklopite i ostavite desetak minuta, dok se ulje zagreje i ispeče jedna strana. Otklopite, okrenete papriku i pečete sa svih strana.

Kada je paprika pečena sklonite sa vatre, uhvatite svaku za peteljku i rasečete je od sredine ka dole kako bi izašao sok u tiganj ili u neku drugu posudu koju izaberete.

Posebno pomešate pavlaku, beli luk i so, pa kašikom stavljate po paprici.

Posle 5 minuta okećete paprike kako bi se pavlaka pomešala sa onim sokom što su paprike ispustile. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs