Kad vam nije do kuvanja

RUČAK NA BRZINU: Špagete u sosu bez jaja i mesa! (RECEPT)

Zbog jednostavnosti pripreme, ovaj sos je idealan za početnike u kuhinji, jer uspeva svima.

Recepti
Autor:
RUČAK NA BRZINU: Špagete u sosu bez jaja i mesa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ukoliko nemate vremena za spremanje komplikovanog sosa za testeninu, predlažemo vam obaj jednostavan beli sos, za koji vam neće trebati ni puno sastojaka.

Sastojci:

kockica maslaca 500 ml neutralne pavlake sitno usitnjen čen belog luka 50 gr rendanog parmezana 200 grama šampinjona špagete začini po želji: so, biber, peršun

Priprema:

Za početak staviti špagete da se kuvaju na uobičajen način.

U tiganju na kockici maslaca propržiti šampinjone iseckane na listiće dok ne puste vodu. Potom smanjiti temperaturu i sačekati da voda ispari.

U drugu šerpu sipati neutralnu pavlaku, dodati beli luk i začine, i parmezan. Ostaviti da vri par minuta, pa skloniti sa šporeta.

U sos dosati skuvane špagete i šampinjone, pa sve lepo promešati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs