Ovo morate da probate

POSNA REFORMA: Najsočnija torta! (RECEPT)

Neverovatno ukusna, baš poput mrsne verzije

Recepti
Autor:
POSNA REFORMA: Najsočnija torta! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za jednu koru, a peku se dve:

3 kašike meda 6 kašika šećera 250 ml vode 13 kašika brašna 5 kašike mlevenih oraha 1 prašak za pecivo

Nadev:

300 g mlevenih oraha 250 g šećera 100 ml vode 200 g čokolade 250 g margarina

Priprema: Pomešati med i šećer pa žicom izmešati. Dodati toplu vodu i nastaviti mešanje kako bi se šećer i med otopili. Zatim dodati brašno, orahe i prašak za pecivo.

Sve sjediniti i istresti u obložen pleh 35 x 25 cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pa kada stavite da se peče smanjite na 180, dok lepo ne porumeni, ili nekih 20 – 25 minuta, zavisno od rerne. Ovako uraditi sa još jednom koricom. Ohlađene korice preseći uspravno, da se dobiju 4, uže a duže korice.

Za fil pomešati vodu i šećer, pa staviti na vatru da provri. Zatim dodati čokoladu, skloniti sa vatre i mešati dok se ne otopi, pa dodati orahe i opet izmešati. Masa kako se hladi se steže i po malo je suvlja.

Ulupati margarin, bitno da je sobne temperature kako bi se lepo umutio. Dodati fil od oraha i sve zajedno umutiti. Namazati tri korice ovim filom, a na četvrtu staviti glazuru od čokolade.

100 g čokolade na laganoj vatri otopiti sa 2 kašike ulja i preliti tortu. Ostaviti preko noći da odstoji i ukusi se povežu pa poslužiti. Ako želite sočnije korice uvek možete da ih zalijete nekim sokom. Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs