Sočna čoko salama

NEVEROVATAN ČOKOLADNI DEZERT: Bez jaja, margarina i grama brašna! (RECEPT)

Savršen u svakoj prilici

Recepti
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Schnelle Rezepte

Sastojci:

500 ml mleka

100 g šećera

prstohvat soli 

2 kašike kakao praha

90 g crne čokolade

1 kesica želatina ili agar agara

Trebaće vam jedan prazan tetrapak od mleka.

Priprema: 400 ml mleka, 100 g šećera i prstohvat soli pomešajte i stavite da se zagreva. U međuvremenu razmutite kakao u preostalih 100 ml mleka da se sjedini bez grudvica. Sipajte u zagrejano mleko i mešajte. Dodajte čokoladu izlomljenu na kocke i mešajte dok se ne istopi.

Želatin ili agar agar rastvorite u vodi po uputstvu na kesici, dodajte u šerpu i kuvajte dok ne provri i zgusne se.

Vrelu smesu izlijte u prazan i opran tetrapak od mleka i odložite u frićžider da se hladi bar 3 sata. Rasecite tetrapak i po želji pospite dezert sa malo kokosa. Secite na kriške, služite i uživajte! 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...