Recept

ŠPANSKA MUSAKA BEZ MESA: Posno, zdravo i preukusno!

Posna hrana može biti izuzetno ukusna, kada se spremi ovako

Recepti
Autor:
Foto: Igy the cook

Sastojci:

 

500 g krompira

500 g plavog patlidžana

500 g sveže crvene mesnate paprike

200 ml ulja

500 ml soka od paradajza

1 glavica luka

3-4 čena belog luka

1 kašika oštrog brašna

1 kašika šećera

so

biber

svež peršun

 

Priprema: Isecite krompir na kolutove i stavite u hladnu vodu. Patlidžan isto na kolutove isecite, posolite i odložite na pola sata.

 

Na ulju propržite crni luk, dodajte beli luk i nalijte sokom od pradajza. Posolite, dodajte kašiku šećera i kašiku brašna. Kuvajte dok se ne zgusne.

U dosta ulja ispržite 8-10 minuta krompir, u dve ture, ocedite i stavite u pleh. Posolite. Isto to uradite i sa patlidžanom, pa stavite preko krompira. Posolite.

Iseckanu crvenu papriku, dinstajte na tom istom ulju 15 minuta. Poređajte preko patlidžana. Na kraju dodajte paradaj sos. Pecite u rerni na 200c - 30 minuta.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...