Fenomenalni recept

MRVLJENA ČOKOLADNA PITA: Nema ko vam neće tražiti recept!

Od sada ćete je stalno praviti

Recepti
Autor:
MRVLJENA ČOKOLADNA PITA: Nema ko vam neće tražiti recept!
Foto: Youtube Printscreen / Recepttura

Sastojci za testo: 300 g glatkog brašna, 150 g omekšalog maslaca na sobnoj temperaturi, 80 g šećera, prstohvat soli, na vrh noža praška za pecivo, 1 vanilin šećer, 1 jaje.

Za krem: 1/2 l mleka, 2 pudinga od čokolade, 70 g čokolade za kuvanje, 140 g šećera, 80 g maslaca, 100 g seckanih lešnika.

Za ukrašavanje: 30 g čokolade za kuvanje, 2 kašike mleka, 2 kašike ulja.

Priprema: U veću posudu sipati brašno, narezati maslac, dodati šećer, jaje, so, prašak za pecivo i vanilin šećer. Od svih sastojaka ručno umesiti glatko testo. Testo prebaciti na prozirnu foliju, dobro zamotati sa svih strana i istisnuti vazduh. Pustiti da testo odmori u frižideru sat vremena.

Nakon otprilike pola sata, treba napraviti krem. Pomešati puding od čokolade sa šećerom i od mleka uzeti 12 kašika i pomešati tako da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad provri mleko staviti ga sa strane, sipati u njega smesu za puding, promešati, vratiti na vatru i kuvati dok se smesa ne zgusne. U skuvani puding dodati narendanu čokoladu i dobro izmešati da se čokolada otopi i sastavi s kremom.

Zatim ubaciti maslac narezan na kockice i sjediniti s kremom. Krem prekriti prozirnom folijom i pustiti da se malo prohladi.

Nakon sat vremena izvaditi testo iz frižidera i izmeriti ga. Odvojiti jednu trećinu testa i sačuvati je za kasnije. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljati veći deo testa na dimenzije pleha.

Pleh podmazati i posuti brašnom, pa u njega staviti razvaljano testo. Ako je negde ostalo viška testa, odseći ga nožićem. Višak testa spojiti sa nerazvaljanim delom.

Sa krema skloniti foliju, naneti ga preko testa i dobro poravnati pazeći na ivice. Zatim polovinu seckanih lešnika rasporediti po celom kremu, a preko narendati ostatak testa i prstima preraspodeliti po celoj površini. Na kraju odozgo posuti i ostatak lešnika.

Pitu peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta. Ohladiti na sobnoj temperaturi, pa ukrasiti otopljenom čokoladom pomešanom s mlekom i uljem.

Nakon toga pre sečenja i posluživanja dobro ohladiti u frižideru. Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs