Ne može da dosadi

NAJSOČNIJA PITA SA VIŠNJAMA: Neprevaziđeni srpski slatkiš! (RECEPT)

Koliko god je često pravili, uvek ćete joj se iznova vraćati

Recepti 10.02.2021. - 15:42h Autor: Stil/ Letina kuhinja
Foto: Printscreen/ youtube/ Letina Kuhinja

Sastojci: 500 g kora za pitu, 1l mleka, 200 g kristal šećera, 3 pudinga od vanile, 100 ml ulja, 200 g griza, 200 ml jogurta, 1 vanilin šećer, 1/2 praška za pecivo, 3 jaja, 300 g višanja.

 

Priprema: U šerpu staviti 700 ml mleka, dodati 7 kašika šećera, zagrejati, a u ostalih 300 ml razmutiti puding iz kesica. Sjediniti sa mlekom i skuvati. Puding presuti u posudu, ubaciti 40 g putera ( po želji ), prekriti folijom i odložiti da se ohladi. Dok se puding hladi pripremamo preliv za kore.

 

Žicom izlupati jaja, dodavati šećer postepeno i mutiti. Zatim dodati ulje, jogurt, griz, vanilin šećer i pola praška za pecivo. Sve lepo sjediniti.

 

Početi sa pravljenjem pite tako što ćemo raditi po principu - četiri kore, na svaku staviti preliv, na 3 višnje, a na posednju puding. Uviti u rolat.

 

Ponavljati proces dok imamo materijala. Rolate premazati ostatkom preliva. Staviti u pleh i peći 30 minuta na 180 stepeni. Po želji posuti prah šećerom. Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...